A. Muntele Băișorii

 

Tabăra de bază

 

Și anul acesta tabăra de bază a concursului se va instala la cea mai nouă pensiune din stațiune, "Pensiunea Skiland" (www.skiland.ro). Pensiunea Skiland oferă confortul unui hotel de 4 stele, având o capacitate de cazare de 54 de locuri. Pensiunea dispune de: restaurant cu specific tradițional cu o capacitate de 60 locuri, cramă în stil rustic cu o capacitate de 48 locuri, sală de conferință, sală de jocuri, internet wireless, terasă exterioară cu o capacitate de 30 locuri, filigorie cu o capacitate de 40 locuri, parcare.

 

 

Cum ajung la Skiland?

 

Pensiunea este situată pe drumul spre noua pârtie de ski Buscat, imediat după intrarea pe acest drum secundar, pe partea stânga, la aprox. 100 de metri de intersecție. Intersecția cu drumul spre Buscat se află aproape de centrul stațiunii și este semnalizată din drumul principal printr-un panou mare ("Buscat ski resort") care indică stânga. Pentru detalii despre zona turistică Baișoara, click aici.

 

Alte pensiuni unde vă puteți caza: Pensiunea MontanaHotel Alpin, Pensiunea NicoletaPensiunea TamasPensiunea AndreeaCabana "La Nicula". Accesați și RoTurism sau Turist Info.

 

Camping - În curtea cabanei "La Nicula" (aprox. 10-20 locuri de cort) cu posibilitatea de utilizare a dușurilor din cabană (rezervari la 0744 555 621). 

 

 

B. Valea Ierii

 

Dacă nu mai găsiți locuri de cazare în stațiunea Muntele Băișorii, puteți alege să faceți o rezervare la una din pensiunile de lânga Băișoara - zona Valea Ierii, la aproximativ 25 km de Băișoara. Drumul către sat pornește tot din comuna Băișoara, zona este foarte pitorească - o vale specific Apusenilor. Șoseaua trece prin sate mai mici ca Moara de Pădure sau Frăsinet. Este o zona cu multe pensiuni rustice, cu preparate specifice locului. Pâinea de casa, sucul de soc - specific lunilor mai-iunie ar trebui să se găsească în oferta majorității pensiunilor din zonă.

 

Dacă preferați o zonă mai retrasă dar totodată apropiată maratonului, Valea Ierii poate fi alegerea dumneavoastră. Vă recomandam o serie de pensiuni. Vă sfătuim însa să căutați recomandări pe internet despre calitatea serviciilor oferite înainte de a face o rezervare. Luna mai este o lună aglomerată așa că vă sfătuim să vă faceți din timp o rezervare la: Pensiunea LaraPensiunea UrsoaiaPensiunea Aurore.